Elmalı Kurabiye Yapımı için İhtiyacınız Olan Malzemeler
- 1 paket tereyağı (veya 250 gram margarin)
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 – 4 su bardağı un
Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendeleyip şekeriyle birlikte kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocağın altını kapatıp üzerine tarçın serpip karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Hamur için: yoğurt, toz şeker, nişasta, kabartma tozu, yumurta, sıvı yağ ve vanilyayı karıştırın.
- Yavaşça un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar koparın.
- Merdane yardımıyla uzun dikdörtgenler açın.
- Bıçakla çizikler atın.
- Elmalı harcı kesilmeyen kısımlarına koyup kesiklerin üstünde bırakın.
- Büyüklüklerine göre kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun 🤗.
Lezzetli Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
—
Nefis Yemek Tarifleri Telegram kanalı başlatıldı, hemen siz de katılın.
Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz, burada 5 milyonun üzerinde kişi bulunmaktadır.
Nefis Yemek Tarifleri uygulamasını indirerek her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz 850.000’den fazla denenmiş tarife ulaşabilirsiniz.