Nasıl Yapılır ?

Fındıklı Islak Kurabiye


Fındıklı Islak Kurabiye Yapımı ve Malzemeleri

  • 3 su bardağı un
  • 150 gram margarin
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı fındık
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Fındıklı Islak Kurabiye Yapılışı

  1. Şerbet için tencereye su ve şeker alınır. Su kaynamadan şeker eriyince altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  2. Karıştırma kabına un, vanilya, kabartma tozu, kakao, fındık, pudra şekeri konulup karıştırılır ve ortası açılır.
  3. Margarin ve yumurta eklenir ve hamur yoğrulur.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar yapılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  5. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
  6. Fırından çıkan sıcak kurabiyeler soğuk şerbette arkalı önlü ıslatılır.
  7. Hindistan cevizi serpilir ve servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.

Fındıklı Islak Kurabiye Yapılış Fotoğrafları

Fındıklı Islak Kurabiye
Fındıklı Islak KurabiyeFındıklı Islak Kurabiye
Fındıklı Islak KurabiyeFındıklı Islak Kurabiye

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp grubu açıldı, hemen katılabilirsiniz.

5 milyondan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin kullandığı Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000’den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen indirin.

Fındıklı Islak Kurabiye 17.07.2023 15:37 tarihinde yayınlandı.

Son güncelleme tarihi: 17.07.2023 15:38.

Kurabiye TarifleriTatlı Tarifleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu