Malzemelerle Yapılan Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Tarifi
- 1 paket tereyağı ya da margarin
- 1 çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 4 su bardağı un (gerektiğinde 1 su bardağı daha eklenebilir)
Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Yapılışı
- Elmaları yıkayıp derin bir kaba rendeleyin.
- Elmaları rendelediğiniz kaba alın, şeker ilave edin ve biraz kaynamaya başlayınca pudra şekerini ve tarçını ekleyin. Kısık ateşte lokum kıvamına gelene kadar pişirin ve iç harcı bir kenara alın.
- Yumuşak tereyağı, sıvı yağ ve yumurtaları iyice karıştırın.
- Kabartma tozu, yoğurt, pudra şekeri ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın. 5 dakika karıştırdıktan sonra unu yavaşça ekleyin ve hamuru iyice yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin ve yağlı kağıt serili tepsiye istediğiniz şekiller vererek fırına sürün.
- 170 derecede pişirin ve servise hazır hale getirin.
- Üzerine pudra şekerini serperek çay veya kahvenizle afiyetle yiyebilirsiniz.
Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Tarifi Resimli Yapılışı
—
Nefis Yemek Tarifleri WhatsAppKanal açıldı. Hemen katılın.
Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz, ve takip eden 5 milyonun üzerinde izleyicimiz var.
Nefis Yemek Tarifleri uygulaması, 15 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirildi ve 850.000’den fazla denenmiş tarife erişebilirsiniz. Şimdi hemen indirin.