Nasıl Yapılır ?

Bayatlamayan Elmalı Kurabiye


Malzemelerle Yapılan Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Tarifi

  • 1 paket tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 4 su bardağı un (gerektiğinde 1 su bardağı daha eklenebilir)

Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Yapılışı

  1. Elmaları yıkayıp derin bir kaba rendeleyin.
  2. Elmaları rendelediğiniz kaba alın, şeker ilave edin ve biraz kaynamaya başlayınca pudra şekerini ve tarçını ekleyin. Kısık ateşte lokum kıvamına gelene kadar pişirin ve iç harcı bir kenara alın.
  3. Yumuşak tereyağı, sıvı yağ ve yumurtaları iyice karıştırın.
  4. Kabartma tozu, yoğurt, pudra şekeri ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın. 5 dakika karıştırdıktan sonra unu yavaşça ekleyin ve hamuru iyice yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin ve yağlı kağıt serili tepsiye istediğiniz şekiller vererek fırına sürün.
  5. 170 derecede pişirin ve servise hazır hale getirin.
  6. Üzerine pudra şekerini serperek çay veya kahvenizle afiyetle yiyebilirsiniz.

Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Tarifi Resimli Yapılışı

Bayatlamayan Elmalı Kurabiye
Bayatlamayan Elmalı KurabiyeBayatlamayan Elmalı Kurabiye
Bayatlamayan Elmalı KurabiyeBayatlamayan Elmalı Kurabiye
Bayatlamayan Elmalı KurabiyeBayatlamayan Elmalı Kurabiye
Bayatlamayan Elmalı KurabiyeBayatlamayan Elmalı Kurabiye

Nefis Yemek Tarifleri WhatsAppKanal açıldı. Hemen katılın.

Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz, ve takip eden 5 milyonun üzerinde izleyicimiz var.

Nefis Yemek Tarifleri uygulaması, 15 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirildi ve 850.000’den fazla denenmiş tarife erişebilirsiniz. Şimdi hemen indirin.

Taze Elmalı Kurabiye 02.11.2023 10:18 tarihinde yayınlandı.

Sayfa en son 02.11.2023 10:18 tarihinde güncellendi.

Dessert CookiesCookie Recipes

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu