Tuzlu Lokma Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1,5 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta (akı üzerine sarısı içine)
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağı un (dikkatle ekleyin)
Tuzlu Lokma Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için; tereyağı, ayçiçek yağı, tuzu ve şekeri, yumurtanın sarısını, kabartma tozunu ve sirkeyi yoğurma kabına koyalım. Malzemeleri sırasıyla ekleyerek karıştıralım ve son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım.
- Unu yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan yuvarlak ve parmak patates şeklinde kurabiyeler yapın. Dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
- Son olarak çörek otunu yumurta sarısına katıp kurabiyelerin üzerine sürün.
- 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 🙂
Tuzlu Lokma Kurabiye Tarifi Resimli Yapılışı
—
Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp grubu oluşturuldu, hemen siz de katılın.
YouTube kanalımızda 5 milyon’dan fazla kişinin takip ettiği videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Nefis Yemek Tarifleri uygulaması, 850.000’den fazla denenmiş tarife her zaman ulaşabileceğiniz bir platform.Bağlantıları hemen kontrol edin ve indirin.