Nasıl Yapılır ?

Tuzlu Lokma Kurabiye


Tuzlu Lokma Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1,5 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta (akı üzerine sarısı içine)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un (dikkatle ekleyin)

Tuzlu Lokma Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; tereyağı, ayçiçek yağı, tuzu ve şekeri, yumurtanın sarısını, kabartma tozunu ve sirkeyi yoğurma kabına koyalım. Malzemeleri sırasıyla ekleyerek karıştıralım ve son olarak unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım.
  2. Unu yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan yuvarlak ve parmak patates şeklinde kurabiyeler yapın. Dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
  3. Son olarak çörek otunu yumurta sarısına katıp kurabiyelerin üzerine sürün.
  4. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 🙂

Tuzlu Lokma Kurabiye Tarifi Resimli Yapılışı

Gevrek Tuzlu kurabiye
Gevrek Tuzlu Kurabiye-11380176-151102Gevrek Tuzlu Kurabiye-11380176-151102
Gevrek Tuzlu kurabiyeGevrek Tuzlu kurabiye
Gevrek Tuzlu kurabiyeGevrek Tuzlu kurabiye
Gevrek Tuzlu kurabiyeGevrek Tuzlu kurabiye

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp grubu oluşturuldu, hemen siz de katılın.

YouTube kanalımızda 5 milyon’dan fazla kişinin takip ettiği videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

Nefis Yemek Tarifleri uygulaması, 850.000’den fazla denenmiş tarife her zaman ulaşabileceğiniz bir platform.Bağlantıları hemen kontrol edin ve indirin.

Salty Crispy Cookie 04.11.2023 18:48 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 08.11.2023 18:11 tarihinde güncellendi.

Salamura KurabiyelerKurabiye Tarifleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu