GÜNDEM

“Ordu İlindeki Fındık İşleme Tesisi, Yerel Halkın Fındık Tüketme Alışkanlıklarını Değiştirdi”

Findikfiyati.com.tr’de bulunan Ordu’nun Altınordu ilçesindeki bir fındık kırma, kavurma ve vakumlama tesisinin sahibi Mehmet Avcı, ‘Bizim sayemizde insanlar artık kendi fındıklarını yemeye başladı’ açıklamasında bulundu.

Önceden çerezlik fındıkları elle kıran ve kavuran Ordu’daki üreticiler, işlerini kolaylaştırdı. Ordu civarında, fındıklarını çuvallarda bekleten bazı üreticiler, belirli bir ücret karşılığında fındıklarını kırılmış, kavrulmuş ve vakumlanmış paketler halinde satın alıyor.

Bazı üreticiler kurutma işleminin ardından fındıklarını tüccarlara satarken, diğerleri ise fındıklarını tüketebilmek için son yıllarda artan kırma ve kavurma tesislerine getiriyor. Üreticiler, fındıklarını kırılmış, kavrulmuş ve vakumlanmış paketler halinde belirli bir ücret karşılığında teslim alıyor.

Ordu’nun Altınordu ilçesindeki fındık kırma, kavurma ve vakumlama tesisi sahibi Mehmet Avcı, “İnsanlar artık kendi fındıklarını yemeye başladılar. Bizim aracılığımızla yerel halk, kendileri üretti fındıkları tüketmenin tadını çıkarıyorlar. Daha önce insanlar fındığı sadece tüccarlara satıyordu ve tüketmiyordu. Şimdi insanların bir kısmı fındıklarını bizde işletiyor, kavrulmuş veya çiğ olarak, hediye etmeye ya da satmaya karar veriyor. Artık herkes kendi fındığını işleyip satabilecek. Eğer satmazlarsa bile evde çerez olarak tüketebilecekler. Şimdi yerel piyasada fındık talebi artmaya başladı” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu