Nasıl Yapılır ?

Misket Kurabiye Tarifi


Misket Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • Yarım çay bardağı bitkisel yağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 3 su bardağı kadar un

Misket Kurabiye Tarifinin Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri, unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğurun.
  2. Çörek otunu da ekleyip yoğurmaya devam edin ve misket büyüklüğünde toplar şeklinde hamurdan parçalar ayırın.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine misket şeklindeki hamur toplarını dizin ve üstlerine yumurta sarısı sürün.
  4. 180 derece fırında, kurabiyelerin altı kızarana kadar pişirin.
  5. Fırından çıkardıktan sonra hafifçe soğumalarını bekleyerek servis edebilirsiniz.
  6. İsterseniz buzdolabında saklayabilir ya da çayınızın yanında afiyetle tüketebilirsiniz.

Misket Kurabiye Tarifinin Fotoğraflı Anlatımı

Misket Kurabiye
Misket KurabiyeMisket Kurabiye
Misket KurabiyeMisket Kurabiye

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp grubuna katılarak binlerce tarif arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.

YouTube kanalımızda 5 milyondan fazla kişinin izlediği videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

Nefis Yemek Tarifleri uygulaması 15 milyonun üzerinde indirme rakamıyla 850.000’den fazla denenmiş tarifinizi her an yanınızda taşımanızı sağlar. Hemen indirin!

Misket Kurabiye 20.07.2023 18:35 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa en son 20.07.2023 18:35 tarihinde güncellendi.

Tuzlu AtıştırmalıklarKurabiye Tarifleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu