Lezzetli ve Bayatlamayan Kavala Kurabiyesi Malzemeleri
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1 su bardağı un (Bardak ölçüm 250 ml)
Lezzetli ve Bayatlamayan Kavala Kurabiyesi Tarifinin Yapılışı
- Bademleri bıçakla doğrayın.
- Tavaya badem ve unu ekleyerek kısık ateşte kavurun.
- Kavrulmuş un ve bademi geniş bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
- Yumuşamış tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırma kabına alıp karıştırın.
- Kavrulmuş badem ve unu ekleyip tekrar karıştırın. Normal unun bir kısmını ekleyin ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- Kalan unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın.
- Silindir şeklini verip açın. Ardından çay bardağı yardımıyla kesin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyeleri pudra şekeri ile bulayarak servis yapın. Afiyet olsun🤤
Lezzetli ve Bayatlamayan Kavala Kurabiyesi Tarifinin Fotoğraflı Yapılışı