Fırında Pişmiş Çikolatalı Kurabiye (Kaçırmamanız Gereken Bir Tarif) Malzemeleri
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı çikolata parçacıkları
- 1 yarım su bardağı fındık
- 1 paket vanilya özütü
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
Fırında Pişmiş Çikolatalı Kurabiye (Kaçırmamanız Gereken Bir Tarif) Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve pudra şekerini iyice karıştırın.
- Daha sonra sıvı yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Un, nişasta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Son olarak çikolata parçacıklarını ve fındığı ekleyin. Ardından elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 eşit parça keserek tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 8 dakika pişirin.
- Fırından çıkarttığınızda hamurun hala yumuşak olduğunu görebilirsiniz. Soğudukça kenarları hafif sertleşecek, ortası ise yumuşak olacaktır. Afiyet olsun 😋.
Not: Bu ölçülerle toplamda 20 adet kurabiye elde edebilirsiniz. Pişerken yayılarak avuç içi kadar olacaklardır.