Gerekli Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı bitkisel yağ
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilin
- 2,5 -3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyiniz)
Elmalı Kıyır Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendeleyin ve tavaya alın.
- Üzerine toz şekeri ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Suyunu tamamen çektikten sonra tarçın ekleyip karıştırın.
- Arzu ederseniz cevizi bu aşamada veya sonra ekleyebilirsiniz.
- Hamur için malzemelerin hepsini un ve karbonat hariç bir kapta karıştırın.
- Yavaş yavaş un ekleyin, karbonatı da ekleyip yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alın ve yuvarlayın.
- Tepsinin üzerine aralıklı bir şekilde dizin.
- Bir parça hamuru ayırın ve üzerine kırıntı yapacak şekilde robottan geçirin.
- Yuvarladığınız hamurları tepsiye koyun ve üzerine bir çay bardağı yardımıyla hafifçe bastırarak şekil verin.
- Üzerlerine elmalı harçtan koyun. Ben dolgun olması için fazla koydum.
- Son olarak hazırladığımız kırıntı hamurundan ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 175-180 derecede 30-35 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
Afiyet olsun ❤️
Elmalı Kıyır Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
—
Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.
5 milyon’dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000’den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.