Dilimlenmiş Çikolatalı Dondurma Kurabiyesi Malzemeleri
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı bitkisel yağ
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya özütü
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı dilimlenmiş çikolata
- 4 su bardağı un (markasına göre miktarı ayarlayın)
Dilimlenmiş Çikolatalı Dondurma Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
- Bir karıştırma kabına un haricindeki tüm malzemeyi alın ve elle yoğurarak iyice karıştırın.
- Ardından yavaşça unu ekleyin ve yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Son olarak dilimlenmiş çikolatayı ekleyin ve hafifçe tekrar yoğurun.
- Hamuru ikiye bölün.
- Her bir hamur için streç film serilmiş bir tezgaha hamuru koyun ve streç filmle sarın.
- Hamurları buzlukta 40-45 dakika bekletin, sonra 1,5-2 cm kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 °C fırında 20-25 dakika pişirin. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!