Çıtır Çıtır Elmalı Kurabiye Malzemeleri
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı bitkisel yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Çıtır Çıtır Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak elmalı iç harcı için elmaları rendeleyin.
- Daha sonra tavaya alıp suyunu çektirin ve pişirin.
- Biraz karıştırdıktan sonra şekeri ekleyin ve biraz daha pişirin.
- Altını kapatıp tarçını ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Şimdi hamur için tereyağı ve diğer sıvı malzemeleri bir kaba alın.
- Güzelce karıştırdıktan sonra nişasta, vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyin.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve açın.
- Diğer hamuru da açıp kurabiye kalıpları ile kesin.
- Elmalı harçtan toplar yaparak diğer hamurun üzerine koyun ve kapatın. Bir bardak yardımıyla şekil verin ve tepsiye dizin.
- Dilerseniz hamuru açtıktan sonra kareler kesip farklı şekillerde de yapabilirsiniz.
- 180 derece fırında hafifçe kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.