Nasıl Yapılır ?

Ağızda Dağılan Tırtıl Kurabiye Tarifi


Ağızda Dağılan Tırtıl Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar)

Ağızda Dağılan Tırtıl Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını, sıvı yağı, şekeri ve vanilini karıştırın. Karışımın sıcak su ile ıslatılmış şekerle bir araya gelmesi için bir ipucu Ekleyin ve diğer malzemeleri ekleyin. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  2. Hamuru biraz dinlendirin. Hamurunuzun şekillendirme işlemi için sertleşmesi için bu adım oldukça önemli.
  3. Kurabiye kalıpları kullanarak hamurdan tırtıl şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. Her fırının pişirme süresi farklı olabilir. Bu yüzden üzeri hafifçe kızarıp altı beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkar çıkmaz tepsiye yapıştırmayın, soğuduktan sonra kurabiyeleriniz daha kıtır olacaktır. Hepinize afiyet olsun, tarifi denemenizi tavsiye ederim. Gerçekten ağızda dağılan ve kıtır kıtır bir kurabiye.

Ağızda Dağılan Tırtıl Kurabiye Tarifi Resimli Anlatımı

Ağızda Dağılan Tırtıl Kurabiye
Ağızda Dağılan Tırtıl KurabiyeAğızda Dağılan Tırtıl Kurabiye

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp grubu şimdi siz de katılın.

5 milyondan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000’den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Şimdi siz de indirin.

Ağızda Dağılan Tırtıl Kurabiye 22.07.2023 16:11 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 28.07.2023 12:15 tarihinde güncellendi.

Kurabiye Tarifleri
Tatlı Kurabiyeler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu