
Kakolu Kurabiye Malzemeleri
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 125 gr margarin veya tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
Kakolu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak, unu hafifçe kavurup kokusunu çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra başka bir kapta unu diğer malzemelerle karıştırın. (Un miktarı değişebilir, dikkatlice ekleyin)
- Hamuru yoğurun ve istediğiniz şekilleri verin.
- Fındıkları robottan geçirin (miktarı size bağlı)
- Öğütülmüş fındıkları, yumurta akı ve toz şekeri karıştırın ve kurabiyelerin üzerine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Pişip soğuduktan sonra eritilmiş çikolatayı kurabiyelerin üzerine dökün. Afiyet olsun 🍪.
Kakolu Kurabiye Tarifi Resimli Anlatımı

—
Nefis Yemek Tarifleri Telegram kanalı oluşturuldu, hemen katılın.
Youtube kanalımızda 5 milyondan fazla kişinin takip ettiği videolu tarifleri bulabilirsiniz.
Uygulamamızda 850.000’den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen indirin.