Ayıcık Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- Yarım su bardağı bitkisel yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
Ayıcık Kurabiye Tarifinin Yapılışı Nasıl Olmalıdır?
Çocuklar için oldukça eğlenceli ve keyifli bir kurabiye olan Ayıcık Kurabiyesi, yapılışı kadar tüketimi de keyifli bir tarif.
- İlk olarak, un ve kakao hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp, bir mikser yardımıyla 2 dakika çırpın.
- 2 su bardağı un ekleyip, elinizle yoğurun.
- Hamuru ikiye bölüp her birini ayrı bir kapta yoğurun. Birine kakao, diğerine ise 1 yemek kaşığı un ilave edin. Hamurun kıvamına göre gerektiğinde un ilave ederek ayarlayın.
- Hamurun ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelmesine dikkat edin. Yaklaşık olarak 2,5 su bardağı un kullandım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız kakaolu ve sade hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Koyu renkli hamurdan gövde, açık renkli hamurdan ise baş yapabilirsiniz.
- Ayrıca her iki hamurdan da birer misket büyüklüğünde parçalar koparıp ayak ve kulak şeklini verin.
- Tepsinin üzerine yerleştireceğiniz ayıcıkların gövde, baş, ayak ve kulak kısımlarını birleştirin.
- Son olarak, ayıcık kurabiyeleri fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Ayıcık Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
—
Nefis Yemek Tarifleri Telegram grubu oluşturuldu, hemen siz de katılın.
5 milyon’dan fazla kişinin izlediği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
15 milyondan fazla kişinin kullandığı Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000’den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de edinin.